Utfasning av fluorkarboner

Intresset för hur kemikalier används i tillverkningen av kläder ökar ständigt på det globala planet, inte bara genom REACH-lagstiftningen utan även i de krav konsumenterna ställer. Ett av de mest aktuella ämnena just nu är de miljö- och hälsoskadliga effekterna av vattenavvisande behandling av tygets ytskikt, med de så kallade perfluorerade ämnen (PFOA).

Mountain Horse vision är inte bara att tillverka bra plagg till rätt pris, utan också att se till att vi följer lagstiftningen och ligger i framkant när det gäller arbetet med att fasa ut de kemikalier som klassas som skadliga.


Mountain Horse fasar successivt ut vattenavvisande impregnering med perfluorerade ämnen och ersatt detta med en PFC-fri vattenavvisning, d.v.s. att plaggen är helt fria från miljöpåverkande fluorkarboner. Fluorkarboner har använts i klädbranschen i många år i impregneringsmedel, bl.a. för tekniska plagg som skalkläder.

Anledningen till att Mountain Horse valt att fasa ut perfluorerade ämnen är att de negativt påverkar vår miljö och hälsa, ämnena är inte nedbrytbara i naturen.

Funktionsmässigt är det viktigt att vattentäta höst- och vinterplagg har en vattenavvisande yta. Annars kan plaggen upplevas som tunga i vått tillstånd fast det inte påverkar plaggens vattentäta egenskap. Vi går nu över till att använda en fluorkarbonfri ytbehandling. Vi vill dock informera att denna miljövänligare behandling inte har lika bra vattenavvisande funktion som den miljöfarliga fluorkemin.

Valet var ändå lätt, då vi sätter miljön och hälsan i första rum!

TopSeller:

Köp direkt
Inte tillgänglig i ditt land
Köp direkt
Inte tillgänglig i ditt land
Köp direkt
Inte tillgänglig i ditt land
Den personliga data som anges under orderns gång säkras genom SSL-kryptering. Utanförstående kan inte se det du skrivit in, eftersom vi använder modern 128-bitarsteknologi för att göra överföringen säker.
 
Welcome at e-shop-direct.com – the official online-shop for Mountain Horse. All merchandise ordered from this shop will be purchased from Arendicom GmbH.

For more Information about our e-commerce system please go to 'Information' on the left menu bar.

Please choose your country now before you click on "next" to reach the desired page.

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Kundvagn

SEK 0.00

0

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC