Category Hållbarhet

MOUNTAIN HORSE SATSAR PÅ HÅLLBART RIDMODE!

På Mountain Horse vet vi att hållbarhet lönar sig! Vi vill erbjuda dig prisvärt ridmode med kvalitet. Våra produkter produceras med respekt och omsorg för människor och miljö. Att spara på miljön är en stor utmaning! Vi har ett stort jobb framför oss och en lång väg att gå. Jordens resurser förbrukas i snabb takt. Tillverkningen av kläder förbrukar mycket energi och vatten. Det finns mycket kvar att göra. Ingen kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Vi är stolta över det hållbarhetsarbete Mountain Horse bidrar med och vi arbetar för att göra ännu mer. Läs mer om vårt arbete här:


Tencel®
Vi ha valt att använda Tencel® från Lenzing Fibers i vår ridbyxa Evelyn p.g.a. dess utmärkta egenskaper både när det gäller komfort och hållbarhet.


Kemikaliegruppen
För att producera textila produkter i den kvalitet och med de egenskaper som vi önskar, behövs kemikalier. Men kemikalier behöver inte alltid vara något negativt, det handlar bara om att välja rätt. Vi arbetar dagligen med att göra just detta!


Reach
Mountain Horse strävar alltid efter att producera så miljövänliga plagg som möjligt.
EU:s kemikalielagstiftning (REACH) utvecklas konstant och detta medför att fler och fler ämnen som används vid konfektionstillverkning förbjuds, detta för att undvika att vi människor får skadliga kemikalier i våra kläder som kan påverka vår hälsa och miljö negativt.


SPOGA Horse Award 2015
Vi är väldigt stolta över att kunna berätta att vi vann förstapris i kategorin “hållbarhet/miljö” på Spoga Horse i Köln!


Utfasning av fluorkarboner
Mountain Horse vision är inte bara att tillverka bra plagg till rätt pris, utan också att se till att vi följer lagstiftningen och ligger i framkant när det gäller arbetet med att fasa ut de kemikalier som klassas som skadliga.


Uppförandekod / Code of conduct
Alla producenter måste skriva på vår Uppförandekod / Code of Conduct och därmed förbinda sig att följa kraven.


Miljövänligt papper
Vi arbetar mot att använda så bra miljömärkning som möjligt på allt vårt papper/våra kartonger.


Leverantörer & produktion
Vi är noggranna i valet av producenter och produktionssätt. Vi har medvetet valt att ha ett fåtal leverantörer och producenter för att säkerställa att vi kan ha kontroll och känna oss säkra på att de arbetar på ett sätt som känns bra för oss.


Så kan du hjälpa till
En viktig del av en textilprodukts totala miljöpåverkan är förknippad med hur länge produkten kan användas innan den är utsliten, hur den sköts och slutligen hur den tas omhand när den inte längre kan användas för ursprungligt ändamål.


Återvinning av förpackningar
Insamling och återvinning är en viktig dimension i arbetet med att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle och vi som leverantör har därför ett ansvar för att våra förpackningar samlas in och återvinns. Det kallas för producentansvar och finns reglerat i lag sedan 1994.

TopSeller:

Köp direkt
Inte tillgänglig i ditt land
Köp direkt
Inte tillgänglig i ditt land
Köp direkt
Inte tillgänglig i ditt land
Den personliga data som anges under orderns gång säkras genom SSL-kryptering. Utanförstående kan inte se det du skrivit in, eftersom vi använder modern 128-bitarsteknologi för att göra överföringen säker.
 
Welcome at e-shop-direct.com – the official online-shop for Mountain Horse. All merchandise ordered from this shop will be purchased from Arendicom GmbH.

For more Information about our e-commerce system please go to 'Information' on the left menu bar.

Please choose your country now before you click on "next" to reach the desired page.

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Kundvagn

SEK 0.00

0

Reduction reason0

Reduction reason0

NRC